קותל חזיר


כל מה שרצית לדעת על קותל חזיר:
קותל חזיר, בייקון (באנגלית: Bacon) או שפֶּ‏‏ק (בגרמנית: Speck) הם שמות כלליים לנתחי בשר חזיר מומלח מגב החזיר, מצדדיו או מבטנו.
לרוב, מעשנים את הבייקון בתהליך עיבודו.
בייקון הוא מרכיב חשוב במטבחי אירופה וארצות הברית, שם הוא משמש בצורת קוביות כרכיב במאכלים רבים בשל טעמו הבשרי המעושן והשומן אותו הוא מוסיף למזון.
בייקון נאכל גם בצורת פרוסות כמו נקניק, נא או מטוגן, ומהווה חלק חשוב בארוחת בוקר אנגלית מסורתית.
פרוסות בייקון מפוספס נאפרוסות בייקון נחתכות לרוב מגוש גדול אשר בצדו האחד נותר העור, לכן בצד הפרוסה קיימת רצועת עור קשה אשר אינה נאכלת.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקותל חזיר:
מאכלי בשר חזיר
המטבח האנגלי