סכין יפנית


כל מה שרצית לדעת על סכין יפנית:
סכין יפנית היא סכין בעלת להב דק שניתן להחלפה.
כל להב מחולק למספר חלקים לאורכו וניתן לשבור אחד או יותר מהם כאשר הראשון כבר אינו חד כדי לעבור ולהשתמש בשני.
עיצוב הסכין הוצג לראשונה בשנת 1956 על ידי חברת "אולפה" היפנית, ומכאן גם מקור הכינוי בישראל.
הרעיון לסכין נולד אצל שני אחים יפנים שעבדו בתעשיית הדפוס ונזקקו לסכין לחיתוך נייר.
הם נזכרו בסיפורים אודות שימוש שנעשה בעבר ביפן בשבר זכוכית לחיתוך נייר, תוך כדי שבירתו מחדש בעת שקהה ובשבירת טבלאות השוקולד שהגישו להם חיילי צבא ארצות הברית לאחר כיבוש יפן במלחמת העולם השנייה, ושילבו את שני הרעיונות לכדי סכין חיתוך חדש.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסכין יפנית:
קצרמר טכנולוגיה
סכינים