קונטה


כל מה שרצית לדעת על קונטה:
קוֹ‏נטֶ‏ה (בצרפתית: Comté) היא גבינה צרפתית מחבל פראנש-קונטה שבהרי האלפים במזרח צרפת.
אזור ייצור הגבינה מתפשט על שטח של 12,000,000 דונם ועל מחוזות החבל: ז'ורה ודו, ובנוסף מחבל רון-אלפ מחוז האין ואזורים קטנים מאוד מסבואה עילית ומסון ולואר.
בשנת 1952 הצטרפה הגבינה ל-AOC הצרפתי, "Appellation d'origine contrôlée", שהוא ארגון בקרת אזור המוצא ודרך ייצור המוצר.
קונטה היא גבינה צהובה ממשפחת הגרוייר, מרקמה משתנה בין גבינה צעירה, שהינה רכה לאחר 4 חודשי הבשלה, לגבינה קשה לאחר 12 חודשי הבשלה.
זוהי גבינה גמישה, חלקה ומעט שמנונית, צבע המעטפת הוא בין צהוב לחום, והיא מכילה בסביבות 45% שומן.
יש לה ארומה מגוונת ופירותית, היא עדינה במיוחד ואף מתקתקה עם טעם מעט אגוזי.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקונטה:
גבינות צרפתיות
גבינות