סובה (אטריות)


כל מה שרצית לדעת על סובה (אטריות):
סוֹ‏בָּ‏ה (ביפנית: 蕎麦) הוא סוג איטריות יפניות דקות ואפרפרות המיוצרות מקמח כוסמת.
המנות המופקות מסוג אטריות זה מוגשות חמות או קרות עם רוטב, או בתוך ציר חם כמרק אטריות.
כיוון שאטריות המיוצרות מקמח כוסמת טהור עלולות להתפרק בזמן הרתחתן, נהוג לערבב עם קמח הכוסמת קמח חיטה.
ביפן, התקנים החקלאיים מחייבים שהאטריות יכילו לפחות 30% קמח כוסמת על מנת שיזכו בשם סובה וככל שכמות קמח הכוסמת גדולה יותר, כך האטריות נחשקות יותר ואיכותיות יותר.
בצק האטריות נפרס על משטח, לשים ומרדדים אותו ולבסוף חותכים בעזרת סכין מיוחדת.
איכות האטריות נקבעת על פי כישוריו של היוצר, בייחוד בכל הנוגע לאטריות עם אחוז גבוה של קמח כוסמת.
ביפן, אטריות הסובה מוגשות במגוון אירועים.
הן אטריות זולות שניתן לקנות בדוכן בתחנת הרכבת אך בו בזמן הן מוגשות במסעדות יוקרה.
בשווקים ניתן לקנות אטריות מיובשות שניתן לבשל בבית, יחד עם רוטב קל להכנה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסובה (אטריות):
המטבח היפני