רוטב חמאה שחורה


כל מה שרצית לדעת על רוטב חמאה שחורה:
רוטב חמאה שחורה (בצרפתית: בר נואר – Beurre noir) הוא רוטב במטבח הצרפתי.
הרוטב נוצר באמצעות המסת חמאה ובישולה על חום נמוך עד אשר מוצקי החלב נשרפים ומקבלים צבע חום כהה.
לאחר השחמת מוצקי החלב מוסיפים לרוטב חומצת מאכל (לרוב מיץ לימון או חומץ).
הרוטב מתובל בפטרוזיליה.
רוטב זה משמש לתיבול מאכלי ביצים, דגים וירקות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לרוטב חמאה שחורה:
המטבח הצרפתי: רטבים
חמאה