חומצה


כל מה שרצית לדעת על חומצה:
חומצה, בהגדרה המקובלת ביותר, היא תרכובת המתפרקת במים ליצירת יוני הידרוניום, כך שה-pH של התמיסה המתקבלת יהיה נמוך מ-7.
הגדרה כללית יותר לחומצה היא תרכובת המוסרת פרוטון במהלך תגובה כימית; ההגדרה הכללית ביותר של חומצה היא תרכובת המקבלת זוג אלקטרונים מתרכובת אחרת (או, במילים אחרות: תרכובת הנוטלת זוג אלקטרונים מתרכובת אחרת).
חומצות וחומציות הן גורמים חשובים בתהליכים כימיים רבים, ומשמשות את האדם רבות בחיי היום-יום.
מצבר הרכב מכיל חומצה גופרתית, משקה קולה מכיל חומצה זרחתית, והקיבה מכילה חומצת מימן כלורי.
לחומצות חלשות[דרושה הבהרה] טעם חמוץ, ומכאן שמן.
מיץ לימון, לדוגמה, מכיל חומצה ציטרית.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לחומצה:
ויקיפדיה: ערכים הדורשים הבהרה
חומצות