בוטרגו


כל מה שרצית לדעת על בוטרגו:
בוטרגו או בוטארגה (בערבית תוניסאית: adamhut, איטלקית: bottarga, בצרפתית: poutargue או boutargue, בספרדית: botarga) או אבגוטאראחו (ביוונית: αυγοτάραχο) הוא מאכל ביצי דגים ים תיכוני.
מאכל זה עשוי מביצי טונה, מביצי מולית או מביצי בורי מיובשות, והוא מוגש כמתאבן או "מזה", וכן כעיטור לפסטה.
לצורך הכנת המאכל מיובשות ביצי הדגים בשמש תוך שהן מכוסות במלח ים לצורך המלחתן.
היבוש הראשוני נעשה תחת משקלם של לוחות עץ, והוא נמשך מספר ימים.
בהמשך מונחים לוחות הביצים השטוחים והיבשים בשמש, על מנת לקבל את צבע המנה האדום.
גוש הדגים המיובש נעטה בשעוות דבורים לצורך שימורו, ולאחר מהמאכל מגורדות פרוסות או מגוררים פירורים לצורך אכילתו.
באיטליה נפוץ המעדן בעיקר בדרום המדינה, כחלק מהמטבח הסיציליאני או המטבח הסרדיני.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבוטרגו:
קצרמר מזון
ביצי דגים
מתאבנים
המטבח הים-תיכוני
המטבח האיטלקי
המטבח היווני
המטבח הסרדיני