טוגנים


כל מה שרצית לדעת על טוגנים:
טוגנים, הנקראים גם צ'יפס (מאנגלית בריטית: chips), הם מאכל בינלאומי העשוי מתפוחי אדמה המטוגנים בשמן עמוק.
טוגנים מוגשים בדרך כלל כתוספת למאכלים עממיים.
כך למשל, בארצות הברית הם מקובלים כתוספת להמבורגר, במיוחד במסעדות מזון מהיר, שילוב המקובל גם בישראל.
דוגמה נוספת היא אנגליה, בה טוגנים מוגשים כתוספת לדג המטוגן בארוחת פיש אנד צ'יפס.
את המילה טוגן (טֻגָּן) חידש הלשונאי והבלשן יצחק אבינרי בפינת הלשון שלו ב-1963: "למען ייחוד שמם נקרא להם: טוגנים.
זהו קִצור טבעי ועברי.
השוֵה: מְחומָשׁ – חומָש.
החומש אינו סתם דבר מחומש, אלא ספר מסוים.
גם הטוגן יהא לא סתם דבר מטוגן, אלא תפוח־אדמה מטוגן בחתיכות דקות".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לטוגנים:
מאכלים
טיגון עמוק
תפוח אדמה