בורבון (משקה)


כל מה שרצית לדעת על בורבון (משקה):
בורבון הוא סוג של ויסקי המיוצר באזור בורבון שבקנטאקי ארצות הברית.
הבורבון הוא ויסקי העשוי מתירס.
לפי החוק, בבורבון חייב להיות לפחות 51 אחוז של תירס ואחוז האלכוהול בתום תהליך הזיקוק הסופי לא יעלה על 80 אחוז.
תהליך היישון שלו מתבצע בתוך חביות עץ אלון שעברו השחמה (שרפת החבית מבפנים), ובכך מזורז תהליך היישון ומתווסף טעם מעושן לוויסקי.
בורבון מיושן בדרך כלל במשך 2 עד 4 שנים, וישנם גם כאלה המיושנים זמן רב יותר ואיכותם נחשבת גבוהה יותר.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לבורבון (משקה):
קצרמר משקאות
ויסקי בורבון
ויסקי