AGEs


כל מה שרצית לדעת על AGEs:
Advanced glycation end products, בקיצור AGEs, הינם התוצרים הסופיים (בלתי הפיכים) שנוצרים מסכרור של חומצות אמינו.
הסכרור (גליקציה) הוא תהליך ספונטני (לא אנזימתי), שקצבו נקבע על ידי ריכוז הגלוקוז בדם.
גלוקוז הינו חומר ראקטיבי מאוד, זאת אומרת יש לו יכולת להגיב עם מולקולות אחרות.
לכן, ככל שריכוז הגלוקוז יהיה גבוה יותר כך כמות התוצרים הסופיים תגדל.
היווצרות של התוצרים הללו נחשבת מסוכנת כיוון שהם נוטים לשנות את מבנה הרקמה בה הם נוצרו.
לדוגמה, כך נוצרים אגרגטים (צברים) של החלבון קולגן, דבר שפוגע בשלמות כלי הדם ותורם להאצת התהליך הטרשתי.
מדד טוב לבדיקת כמות AGEs בגוף הינה בדיקת המוגלובין מסוכרר HbA1c שנערכת כדבר שבשגרה לאנשים עם מחלת הסוכרת.
חשוב להדגיש כי המוגלובין מסוכרר איננו תוצר סופי שכן הסכרור הפיך במקרה זה.
זהו כן מדד דיאגנוסטי טוב שממנו אפשר להקיש על כמות התוצרים הסופיים.
כאשר רמת הסכרור של המוגלובין עולה על 7%, ישנה עליה גדולה בסיכון לפתח סיבוכים של מחלת הסכרת בכליה, בעיניים, בכלי הדם ובתאי העצב.
ערך זה הוא קצרמר בנושא רפואה.
אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.
ערך זה הוא יתום, כלומר אין ערכים בוויקיפדיה שמקשרים אליו.
אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולקשר אליו מערכים קשורים.

מקור: https://he.
wikipedia.
org/w/index.
php?title=AGEs&oldid=16024062
קטגוריות: קצרמר רפואהחומצות אמינוקטגוריות מוסתרות: קצרמר – כל הערכיםויקיפדיה – ערכים יתומים

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לAGEs:
קצרמר רפואה
חומצות אמינו