רמז – עזרה ופתרונות

HACCP

כל מה שרצית לדעת על HACCP:
HACCP (ראשי תיבות באנגלית של Hazard Analysis Critical Control Point) היא גישה שיטתית המבוססת על שבעה עקרונות מרכזיים לבקרת בטיחות מזון.
גישה זו באה לנתח לזהות ולאפיין את כל הסיכונים אשר עלולים להתרחש בכל אחד משלבי ייצור המזון.
השיטה מגדירה היכן להניח בקרות "בנקודות הסיכון" כדי למנוע אפשרות של זיהומים כימיים ביולוגים ופיזיים החל משלב הגידול החקלאי, דרך עיבודו בקו הייצור ועד המוצר המוגמר המגיע לצרכנים.
השיטה פותחה בשנות השישים של המאה ה-20 על ידי חברת פילסברי (Pillsbury) ו- NASA ומעבדות צבא ארצות הברית, כדי לתת מענה לצורך באספקת "מזון בטוח ב-100%" לאסטרונאוטים של תוכנית החלל.
עד אז נבדקו מדגמית רק המוצרים הסופיים אך לא ניתן לדגום את כולם.
פתרו זאת על ידי ירידה לשורש הבעיה וניתוח כל הסיכונים בתהליך הייצור ועד לקבלת המוצר המוגמר, וכך אם כל התנאים מתקיימים אז התוצר הסופי בטוח.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לHACCP:
תזונה
איכות
תקנים

Exit mobile version